20 Ocak 2013 Pazar

Tüketici destek kredisi


Tüketici Destek Kredisi, esas itibariyle orta ve üst düzeyde gelir elde eden ücretli ve emekliler ile yine bu gelir grubunda bulunan serbest meslek sahiplerinin arsa alımı, konut tadilatı, kooperatif hissesi alımı, konut kredisi koşullarımıza uymayan bitmemiş konut alımları, düğün harcamaları gibi ticari faaliyetten kaynaklanmayan her türlü bireysel nitelikli nakit ihtiyaçlarının finanse edilmesi amacıyla kullandırılan kredilerdir. Şehir belediye sınırları içinde kalan, tapuya müstakilen veya kat mülkiyeti esasına göre tescilli veya müstakil veya kat irtifakına göre tescil edilmekle birlikte iskan raporu veya iskan raporunun gecikmesi halinde yetkili belediyenin iskana elverişli olduğuna ilişkin yazısı olan ipotek konulacak mevcut konutun ekspertiz değerinin en fazla %50’si tutarında, Tüketici Destek Kredisi kullandırılmaktadır. 06.03.2007 tarihinden sonra müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılacak Tüketici Destek Kredileri BSMV’den muaftır.

Konut tadilatı haricinde kullanılan Tüketici Destek Kredileri için KKDF muafiyeti söz konusu olmayacaktır (halen KKDF %15). 5582 sayılı Kanuna göre, müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılan Tüketici Destek Kredileri (mortgage) de İpotekli Konut Finansman Sistemi kapsamındadır.

Tüketici Destek Kredisi müşterilerimizin mevcut konutlarının ipoteği karşılığında kullandırılmaktadır. İşyerleri ipoteği ile kredi kullandırılmamakta, müşterilerimizin mesken amaçlı kullanılan konutlarının ipotek edilmesi tercih edilmektedir. Arsa ipoteği mukabili kredi kullandırılamamaktadır. İpotek alınacak konut üzerinde 1. derece 1. sıradan ipotek tesis edilmektedir.
Share:

Hiç yorum yok: