20 Ocak 2013 Pazar

İş Bankasından Kentsel dönüşüm kredisi


Depreme dayanıklı olmayan binalarını yenilemek isteyen maliklere, konutlarını/işyerlerini yeniden inşaa etmeleri amacıyla Bankamızca kredi kullandırılacaktır. Yenilenecek olan binalar için maliklerden biri tarafından risk raporu (deprem risk raporu) alınması durumunda, binanın yeniden inşaası halinde söz konusu bina sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamındaki faiz ve harç avantajlarından faydalanabilecektir.

Bu kapsamda maliklerin kullanacağı kredilerin faizinin önemli bir bölümü devlet tarafından karşılanacak olup, bu kapsamda yapılacak her türlü işlem harçlardan ve vergiden (ruhsat harcı, tapu harcı, noter harcı, belediye harçları, BSMV vs.) muaf olacaktır.

Maliklerin 6306 sayılı Kanun kapsamında Bankamızdan kredi kullanabilmeleri için ise aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Riskli yapılar için Malikler tarafından, binanın riskli yapı olduğuna dair Bakanlıkça yetkilendirilen firmalardan risk raporu alınmalıdır. Bakanlıkça belirlenen riskli alanlarda yer alan binalar için ise binanın riskli alanda yer aldığına dair resmi bir belge alınmalıdır.
Kat maliklerinin asgari 2/3’ünün (arsa payı bazında) malikler kurulu kararı alarak, müteahhit ile aralarında sözleşme imzalamaları gerekmektedir.
Share:

Hiç yorum yok: