20 Ocak 2013 Pazar

Tüketici destek kredisi


Tüketici Destek Kredisi, esas itibariyle orta ve üst düzeyde gelir elde eden ücretli ve emekliler ile yine bu gelir grubunda bulunan serbest meslek sahiplerinin arsa alımı, konut tadilatı, kooperatif hissesi alımı, konut kredisi koşullarımıza uymayan bitmemiş konut alımları, düğün harcamaları gibi ticari faaliyetten kaynaklanmayan her türlü bireysel nitelikli nakit ihtiyaçlarının finanse edilmesi amacıyla kullandırılan kredilerdir. Şehir belediye sınırları içinde kalan, tapuya müstakilen veya kat mülkiyeti esasına göre tescilli veya müstakil veya kat irtifakına göre tescil edilmekle birlikte iskan raporu veya iskan raporunun gecikmesi halinde yetkili belediyenin iskana elverişli olduğuna ilişkin yazısı olan ipotek konulacak mevcut konutun ekspertiz değerinin en fazla %50’si tutarında, Tüketici Destek Kredisi kullandırılmaktadır. 06.03.2007 tarihinden sonra müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılacak Tüketici Destek Kredileri BSMV’den muaftır.

Konut tadilatı haricinde kullanılan Tüketici Destek Kredileri için KKDF muafiyeti söz konusu olmayacaktır (halen KKDF %15). 5582 sayılı Kanuna göre, müşterilere sahip oldukları konutların teminatı altında kullandırılan Tüketici Destek Kredileri (mortgage) de İpotekli Konut Finansman Sistemi kapsamındadır.

Tüketici Destek Kredisi müşterilerimizin mevcut konutlarının ipoteği karşılığında kullandırılmaktadır. İşyerleri ipoteği ile kredi kullandırılmamakta, müşterilerimizin mesken amaçlı kullanılan konutlarının ipotek edilmesi tercih edilmektedir. Arsa ipoteği mukabili kredi kullandırılamamaktadır. İpotek alınacak konut üzerinde 1. derece 1. sıradan ipotek tesis edilmektedir.

İş Bankasından Kentsel dönüşüm kredisi


Depreme dayanıklı olmayan binalarını yenilemek isteyen maliklere, konutlarını/işyerlerini yeniden inşaa etmeleri amacıyla Bankamızca kredi kullandırılacaktır. Yenilenecek olan binalar için maliklerden biri tarafından risk raporu (deprem risk raporu) alınması durumunda, binanın yeniden inşaası halinde söz konusu bina sahipleri 6306 sayılı Kanun kapsamındaki faiz ve harç avantajlarından faydalanabilecektir.

Bu kapsamda maliklerin kullanacağı kredilerin faizinin önemli bir bölümü devlet tarafından karşılanacak olup, bu kapsamda yapılacak her türlü işlem harçlardan ve vergiden (ruhsat harcı, tapu harcı, noter harcı, belediye harçları, BSMV vs.) muaf olacaktır.

Maliklerin 6306 sayılı Kanun kapsamında Bankamızdan kredi kullanabilmeleri için ise aşağıdaki koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir.

Riskli yapılar için Malikler tarafından, binanın riskli yapı olduğuna dair Bakanlıkça yetkilendirilen firmalardan risk raporu alınmalıdır. Bakanlıkça belirlenen riskli alanlarda yer alan binalar için ise binanın riskli alanda yer aldığına dair resmi bir belge alınmalıdır.
Kat maliklerinin asgari 2/3’ünün (arsa payı bazında) malikler kurulu kararı alarak, müteahhit ile aralarında sözleşme imzalamaları gerekmektedir.

Hız ve güven bir arada İş Bankasında

İş Bankasından anında bankacılık

Hız ve güven bir arada İş Bankasında...

Artık İnternet şubesine girişte müşteri numaranız yerine Tc kimlik numaranız veya Kart numaranız ile de giriş yapabilirsiniz.İş Bankası İnternet şubesine girmek te kullanmakta çok kolay.