21 Eylül 2012 Cuma

Kredi alacaklar DİKKAT ucuz kredi burada.


Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, talebe bağlı konut fiyatlarında artış olmadığı ve faizlerin düştüğü bu dönemin kredi almak için en iyi dönem olduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın faiz koridorunun üst bandında yaptığı 150 baz puanlık indirimin ardından mevduat faiz oranlarının yüzde 8.5-9 oranlarında seyrettiğini vurgulayan Tözge, dördüncü çeyrekte faiz oranlarının yüzde 8-8.5 bandına yaklaşacağını öngördü.

‘TALEBE BAĞLI ARTIŞ YOK’
Tözge, kredi faizleri cephesinde ise yüzde 1-1.2 seviyesinde seyreden konut faiz oranlarının son zamanlarda düşüşe geçtiğini, Akbank olarak faizi yüzde 1’in altına düşürdüklerini belirtti. Türkiye’de konut sektöründe sıkıntı yaşanmadığını bildiren Tözge, faiz hassasiyetinin yüksek olduğu konut kredisi faiz oranlarındaki düşüşün tüketiciyi tetiklediğini dile getirerek, faizlerin bu trendde devam etmesinin konut satışlarını arttıracağını ifade etti.

Faizlerin düştüğü dönemlerde konut fiyatlarının artığını kaydeden Tözge, talebe bağlı konut fiyatların da artış olmadığı ve faizlerin düştüğü bu dönemin kredi almak için en iyi dönem olduğunun altını çizdi.
Share:

Hiç yorum yok: